În calitate de părinte, tu ești cel mai în măsură să creezi un impact semnificativ asupra tiparelor alimentare ale copilului tău. Voi, părinții, sunteți cei ce au control asupra „atmosferei” în timpul meselor și mai ales…sunteți cei ce au control asupra alimentelor pe care copiii „aleg” să le consume. Copilul tău ar putea avea parte ….vezi mai mult….

Influența părinților asupra obiceiurilor alimentare ale copiilor

Femeile învață destul de devreme că bărbații se simt în disconfort atunci când se confruntă cu o femeie care plânge și de multe ori vor face aproape orice pentru a opri fluxul de lacrimi. Nivelul de disconfort al bărbatului crește pe măsură ce cresc suspinele femeii. Bărbatul învață repede că va trebui să aibă la ….vezi mai mult….

Plânsul – o formă de manipulare a bărbaților

Dintr-o mare pasiune pentru creativitate, inovație, interacțiune deschisă am creat CREATIVE MINDS – curs opţional de lectură, scriere, dezvoltare personală și cultură generală adresat copiilor din gradiniţe, școli şi programe after-school. Creative Minds – Atelierul de creaţie literară pentru copii– adresat copiilor cu varsta 4 – 12 ani La ATELIERUL DE LITERATURĂ CREATIVĂ PENTRU COPII: ….vezi mai mult….

Creative Minds – Atelierul de creaţie literară pentru copii

Concentrează-te pe aspectele pozitive!   Întreabă-te ce fel de om (adult) vrei să devină copilul tău și apoi ia în considerare ce poți face pentru a-i modela comportamentele și atitudinile care ar reflecta acel tip de persoană. Acesta este un alt mod de a-ți spune că ți-ar fi de mare ajutor să îți examinezi propriile ….vezi mai mult….

7 greșeli pe care le facem ca părinți

Tocmai ai realizat ca ai tipat la copii. Si vreau sa spun …ai tipat. In ciuda celor mai bune eforturi pe care le-ai facut, oricat ai strans din dinti,  in ceea ce priveste relatia de calm pe care ar trebui sa o ai cu copii tai, o relatie pasnica, ei bine – tocmai ai explodat. ….vezi mai mult….

Te simti vinovata ca ai tipat la copii? Nu esti singura

A creste un copil nu e niciodata simplu. Pe langa entuziasm, informatii si motivatia de le a pune in practica, e nevoie si de multa rabdare. Nervii de otel sunt foarte importanti, mai ales daca tu si tatal sau mama copiilor ati decis sa va despartiti. Un copil care trece prin divortul parintilor sai are ….vezi mai mult….

Parinte singur – o provocare

The Einstein Kids– program pentru dezvoltarea Inteligenţei Logico-Matematice (120 de activităţi ce se desfăşoară pe durata a 3 ani calendaristici, conform curriculei) – adresat copiilor cu varsta 2 – 10 ani Atelierele de dezvoltare a inteligentei logico-matematice propune metode personalizate de exersare si dezvoltare a acestui tip de inteligenta astfel incat toti participantii, indiferent de ….vezi mai mult….

The Einstein Kids– program pentru dezvoltarea Inteligenţei Logico-Matematice

Learn2b – program de dezvoltare personală PROGRAME PENTRU DEZVOLTAREA PERSONALA A COPILULUI Misiunea principală și valorile fundamentale ale “Learn2B”, s-au tradus într-un program educațional nonformal de dezvoltare personală a copilului. Am dorit să inițiem un program educațional de tip nonformal unde creativitatea este stimulată și încurajată iar copiii iubeasc să învețe. Am dorit să creăm un ….vezi mai mult….

Learn2b – program de dezvoltare personală pentru copii

In cadrul programului Learn2b, cei mici au ocazia sa discute despre o dilema morala adica o situatie in care ei ar trebui sa aleaga intre a spune adevarul si a minti. O tema legata de moralitate ca aceasta pare greu de abordat la varsta copilariei, insa folosirea unor metode educative nonformale, cum este cea a ….vezi mai mult….

Minciuna si adevar

Chiar daca tema libertatii si drepturilor copilului este una deosebit de complexa si pare destul de greu de explicat celor mici, in sesiunile Learn2b desfasurate in gradinite am incercat, printre altele, sa trezim curiozitatea si sa-i informam pe cei mici despre drepturile lor. Credem ca e important sa le cunoasca din timp si, mai ales, ….vezi mai mult….

Libertatea si drepturile copilului