fbpx

Disciplinarea în public ?!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Disciplinarea în public ?!

Last updated on

Ce pot să spun? Disciplinarea în public este întotdeauna un subiect delicat!

Deși mulți dintre părinți nu vorbesc despre asta cu multă lejeritate, atunci când stăm de vorbă  și au nevoie de consiliere sau mentoring parental – acest subiect iese frecvent la iveală. 

Ce fac, atunci când copilul meu face o criză când nu suntem acasă.


Fie că ai un copil de 2 ani, de 5 ani sau de 8 ani – cred că știi foarte bine la ce mă refer.  Ai un copil plin de viață?  Îl descrie suficient de bine acest adjectiv?  Ei bine, atunci, așteaptă-te să depășească și să testeze limitele.  

Fiecare dintre copiii a făcut-o, la un moment dat. (inclusiv al meu! – aveați cumva senzația, că eu am scăpat? Nope!)  

Vreau să vă învăț de ce este important și vă voi împărtăși motivele pentru care vă recomand să fiți consecvenți cu disciplina, chiar și în public – la fel cum sunteți și acasă!

 

 1. Ei, copiii, știu!  Știu că dacă suntem afară, pot testa limitele

Îl vei mai pune  în „time-out ” dacă ești la supermarket? Și dacă ești în parc – cum crezi că o poți face?!  Ei bine, vă recomand să o faceți!  Uneori va plânge, dar voi, rămâneți la ceea ce ați învățat!  Spuneți-le celorlalți care se uită critic sau ciudat la voi „îmi pare rău-învățăm o lecție valoroasă aici„.   Copilul va plânge sau se va îmbufna, dar voi cereți-vă scuze și continuați. Știți la fel de bine ca și mine – că dacă veți prelungi acest comportament, veți regreta.

2. Respectăm mai mult acei părinți care își disciplinează copiii în public

Dacă privim fără critică și fără judecată îmi veți da dreptate și chiar suntem de acord cu acțiunea lor.  La modul cel mai serios – dacă vedeți un copil care se comportă urât, vreți ca părinții să râdă pur și simplu și să îl încurajeze… sau vreți să își corecteze copiii?   Eu cred că trebuie să ne corectăm copiii, indiferent unde ne aflăm.

3. Dacă copilul testează limitele – tu acționezi – el învață

Cu toții vrem că ei să treacă peste aceaste faze și să meargă mai departe!   Nu își dorește nimeni să „oprească” această fază mai mult decât trebuie!  Ei testează „apele” și vrem ca ei să știe că suntem consecvenți, indiferent unde suntem, ce facem sau ce pune la cale.

Nu uitați, vă rog – copiii testează pur și simplu limitele și depinde de noi să îi îndrumăm pe calea cea bună.

Mă străduiesc să promovez un stil de parenting pozitiv, care să încurajeze și să susțină dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor. De asemenea, îmi propun să îți ofer sfaturi de life coaching și mentoring parental pentru a te ajuta să te dezvolți și să crești împreună cu copiii tăi. 

Relația dintre părinți și copii este una dintre cele mai importante și mai complexe relații pe care le putem avea în viața noastră. Este important să ne concentrăm pe construirea unei relații sănătoase și să fim empatici cu copiii noștri, pentru a evita luptele de putere și a-i ajuta să se dezvolte în persoane încrezătoare și echilibrate.

 

Dacă simți că ai nevoie de ajutor suplimentar în acest proces, îți recomand programul meu de coaching și mentoring parental, care te poate ajuta să-ți dezvolți abilitățile de părinte și să construiești o relație mai puternică și mai sănătoasă cu copilul tău.

Vezi AICI:

Program de LIFE COACHING Individual, Personalizat pentru COPII și ADOLESCENȚI

ÎNSCRIE-TE LA SEMINARIILE GRATUITE + Nu uita – în fiecare LUNI – de la ora 18.00 – ai acces la întâlnirile virtuale private ” ASK ME ANYTING” – îmi poți pune întrebări pe teme de parenting și vei primi răspunsuri 💗

Aștept cu drag mesaje Dvs la oricare dintre adresele de email de mai jos:

Office@Learn2B.ro

Hello@LauraAndrunachi.ro

Dacă dorești să te țin la curent cu proiectele pe care le voi desfășura, te poți abona, mai jos, la noutăți!

>