Perfectiunea e in ochii celui care priveste

Ca parinte, ma straduiesc in mod constant sa gasesc calea catre echilibrul perfect intre job, petrecerea unui timp de calitate alaturi de copil, partener, familie, prieteni/e, timp pentru mine. Trebuie sa admit ca este extrem de stresant sa tin ritmul, chiar daca imi place sa cred despre mine ca sunt una dintre persoanele  “multi-tasking”.

_DSC7274

 

Photo credit: ADRIAN ANDRUNACHI

In fiecare dimineata ma trezesc plina de bune intentii si imi promit ca “astazi imi ies toate, asa cum mi-am planificat”. Cu toate acestea, in fiecare zi, minutele trec, orele se duc cu o viteza naucitoare, ma trezesc fortata, in fiecare zi sa imi schimb focusul si energia, sa trec dintr-un rol in altul si sa ma apese sentimentul ca nu pot termina ceea ce mi-am propus in timpul stabilit, sa fie nevoie sa ma ocup de altceva inainte chiar de a fi terminat ceea ce imi propusesem. Sa nu mai amintesc si de lucrurile care apar pe neasteptate, unele mai importante sau mai urgente decat celalalte.

Iti suna cunoscut?

Eu mi-am propus sa las deoparte check-listul de fiecare zi, care, de la o zi la alta devine mai incarcat, mai aglomerat– te regasesti?! 🙂

A incerca sa ai sau sa faci totul, de dragul “parintelui perfect” este extenuant.

Am o solutie pentru aceasta situatie! Odata ce esti pregatit sa accepti ca perfectiunea este o notiune abstracta, (aproape) imposibil de atins si goana aceasta nebuneasca dupa perfectiune ne duce la epuizare, ei bine, atunci lucrurile incep sa devina mai usoare si cateodata pot fi chiar distractive (desi, marturisesc, sotul meu spune adesea ca eu“sunt perfecta” …ei bine..poate ca am nevoie sa aud cateodata asta… 🙂 )

Ei bine, poate te intrebi ..”cum sa fac asta?!”…Poti incepe cu partea distractiva…Trimite-mi pe e-mail (laura.andrunachi@gmail.com) o scurta relatare/povestire/sau cum vrei tu sa ii spui…cu una din situatiile de criza prin care ai trecut, unul dintre acele momente in care ti-ai spus “m-am saturat”, “nu mai vreau”..”nu mai pot”…si stii ceva..?!? Te voi invita, cu mare drag, la una dintre intalnirile de COACHING PARENTAL …impreuna vom gasi solutia pentru problema ta 🙂

 

Cu drag, Laura