Jocuri pentru prima copilarie (copilaria mica)

Jocuri pentru prima copilarie (copilaria mica):

– jocuri de coordonare, jocuri de stimulare a simturilor

– jocuri de sortare, potrivire, memorie

– dezvoltarea limbajului – vremea povestilor

– dobandire a autonomiei individuale

– jocuri de stimulare a imaginatiei si creativitatii

Stim faptul ca exista nenumarate jocuri si jucarii, oferta este extrem de variata pe piata, ceea ce ne dorim insa este sa facem recomandari privind diverse tipuri de jocuri si jucarii care ne-au atras in mod deosebit atentia. Nu dorim sub nici o forma sa facem reclama vreunei marci sau vreunui magazin de desfacere a produselor de acest gen, prin urmare jocurile/jucariile respective vor fi doar numite (sub denumirea comerciala cunoscuta), vor fi descrise tipurile de activitati care se pot desfasura cu ajutorul acestora. Toate imaginile, desenele grafice, descrierile tehnice, etc ce pot sa apara, sunt si raman proprietatea exclusiva a detinatorului de drept al marcii respective. Facem mentiunea expresa ca toate produsele (jocuri, jucarii, materiale didactice, carti, etc) se gasesc spre desfacere pe piata autohtona.

1. GEOMAG BABY (Geomag Bebe ferma) – joc magnetic de constructie ce stimuleaza creativitatea, logica, dezvolta abilitati manuale (indemanare si coordonare), joc pentru stimulare polisenzoriala. Contine piese in culori vesele cauciucate moi (forme geometrice si animale de la ferma), sunt lavabile si pot fi folosite ca jucarii de dentitie, se pot folosi in apa, fiind flotabile; scot diferite sunete. Jocul este recomandat incepand cu varsta de 10 luni. (producator Geomag)

2. TURNUL BABEL CU 5 ACTIVITATI – joc de constructie multifunctional: imbinare, ajuta la recunoasterea formelor si a culorilor, ajuta la orientarea vederii, discriminarii si orientarii in spatiu, stimuleaza dezvoltarea tactilului fin (activitati de insiruire, coasere, etc), dezvolta atentia, indemanarea.(producator I’m Toy)

3. BELEDUC COGNITO – cuprinzand o serie intreaga: fructe, legume, pozitii, lumea animalelor, casa mea, asocieri, vehicule, corpul meu, forme geometrice, etc. O colectie intreaga de puzzle-uri din lemn care ajuta la achizitia de tip cognitiv in diverse planuri, dezvoltarea autonomiei personale, capacitatea de a trage concluzii, invatarea numerelor, formelor geometrice, alfabetului, etc; stimularea abilitatilor de asociere si discriminare, atentie distributiva si concentrarea pe diverse tipuri de secvente in functie de joc. (producator Beleduc)

4. MARIONETE, PAPUSI DE DEGETE/MANA – (diversi producatori : BELEDUC, Manhattan Toys, Alex Toys)