Jocuri de “energizare”

Astazi dorim sa va propunem o serie de jocuri de “energizare” distractive, instructive..si mai ales inteligente…

Oglinda Obiectiv: dezvoltarea atentiei, coordonarii miscarilor si vitezei de reactie Participanti: cel putin 2 persoane (parinte-copil) Participantii sunt asezati fata in fata. Unul mimeaza, face diverse miscari iar “oglinda” reproduce miscarile.

Atinge ceva….. Obiectiv: dezvoltarea capacitatii de discriminare, viteza de reactie, atentie Participanti: cel putin 2 persoane (parinte-copil) Acest joc incepe prin situatia in care cineva (parintele) spune: “Atinge ceva…verde..!” Celalalt (copilul) trebuie sa caute ceva “verde” pentru a-l atinge. Jocul continua cu urmatoarea sarcina “ Atinge..ceva ..metalic..”..”Atinge ceva rotund”..”Atinge ceva …pufos”..etc.

Propozitie..creativa.. Obiectiv: dezvoltarea limbajului si a comunicarii, imbogatirea vocabularului, dezvoltarea atentiei (urmarirea firului logic in fraza), dezvoltarea creativitatii Participanti: cel putin 2 persoane (parinte-copil) Ideea centrala a jocului este aceea de compune o fraza cat mai lunga, cu sens, in conditiile in care fiecare dintre participanti adauga pe rand, cand unul cand celalalt (doar) cate un cuvant in cadrul propozitiei. Conjunctiile si prepozitiile nu sunt luate in calcul. EX: Copacul de la marginea padurii este portocaliu deorece acum este cerul rosu…..

Fazan Obiectiv: dezvoltarea limbajului si a comunicarii, imbogatirea vocabularului Participanti: cel putin 2 persoane (parinte-copil) – acest joc poate fi pus cu succes in practica in masina, atunci cand copilul se plictiseste la drum lung Va amintiti jocul “FAZAN”?! Varianta mai usoara a acestui joc : fiecare participant spune pe rand cate un cuvant care incepe cu litera aleasa (A: albina, avion, aluna, etc)

Creativitate..pura.. Obiectiv: exercitiu clasic de creativitate si brainstorming, ajuta la dezvoltarea limbajului si a comunicarii, imbogatirea vocabularului Participanti: cel putin 2 persoane (parinte-copil) Gasiti cat mai multe intrebuintari (posibile – cel putin 10) pentru – o caramida, un pahar de unica folosinta, etc.