fbpx

Fluturele – poveste terapeutica

6930751-butterfly-backgroundUn baietel a gasit coconul unui fluture.L-a luat cu el zilnic il privea,poate,poate va surprinde momentul in care fluturasul va iesi la lumina zilei.

Si iata ca ziua mult asteptata si-a facut aparitia.A stat baiatul nostru ore in sir pentru a privi cum fluturele incearca sa iasa printr-o gaura extrem de mica.

Dupa o vreme insa,fluturele nu a mai progresat deloc.Se pare ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a iesi,dar nu a fost de ajuns.Baiatului i s-a facut mila si s-a decis sa ii vina in ajutor.A luat o foarfeca si a taiat partea care a mai ramas din cocon.Astfel fluturele a reusit sa iasa cu usurinta.

Dar corpul lui era umflat,iar aripile ii erau mici si scorojite.Baiatul a continuat sa priveasca micutul fluturas asteptand din clipa in clipa sa-si ia zborul.Din pacate acest lucru nu s-a mai intamplat.Fluturele a fost nevoit sa isi petreaca restul zilelor tarandu-se de ici colo,cu un corp umflat si aripi scorojite.Niciodata nu a mai fost in stare sa zboare.

Baiatul,in bunatatea lui si mila,nu a inteles ca acel chin de a trece prin mica gaurica a coconului ii era vital fluturelui.Era modalitatea prin care fluidul din corp era fortat sa ajunga in aripi pentru ca acestea sa fie pregatite pentru zbor imediat ce se va elibera din cocon.

 

Poveste terapeutica – sursa neidentificata