Escape the Classroom – solutionare de probleme si team-building pentru copii

 

Un joc de echipa captivant, în care neuronii încep să bâzâie şi nivelul adrenalinei creşte!

Un joc care a fost introdus prima dată în Japonia şi care, în mai puţin de 6 ani a captivat întreagă lume, de la copii, la adulţi!

Un joc cu multe poveşti de evadare, pe înţelesul tuturor!

“Escape the Class-Room”, este o provocare pentru întreaga echipă, copii sunt “captivi” în sala de curs. Au nevoie să coopereze, să dezvolte strategii de lucru şi să găsească soluţii inedite pentru a rezolva toate indiciile.

Tipul se scurge! Au doar o ora pentru a finaliza nivelul!

Este o cursă contra cronometru pentru a găsi indicii, coduri, de a rezolva ghicitori, puzzle-uri şi pentru a rezolva toate problemele, înainte de a se scurge timpul.

10 nivele – excitante, pline de provocare!

Provocările şi experienţele sunt diferite,  au teme interesante, de la mistere, grădini secrete, căutare de comori, vânători misterioase.

“Escape the Class-Room” este o modalitate foarte bună de a petrece timpul cu ceilalţi colegi. Este o activitate distractivă, care se amestecă cu soluţionarea de probleme, cu presiunea timpului, pentru a crea o experienţă antrenantă plină de adrenalină. O provocare în construirea abilităţilor de lucru în echipa şi gândire alternativă rapidă.

Cine poate participa?

Dimensiunile grupului variază: minim 8 – maxim 15 participanţi. Limita minimă de vârstă : 5 ani

Gradul de difcultate al fiecărui nivel variază în funcţie de vârstă.

O dată pe săptămâna! “ Escape the Class-Room” vine în cadrul instituţiei de învăţământ în care copiii îşi desfăşoară activitatea.

ESCAPE THE CLASS-ROOM

primul concept “escape room”  din România adresat copiilor

Îți petreci aproape toată ziua între patru pereți. Între aceiași patru pereți de la școală, birou sau de acasă. Îi cunoști foarte bine. Poate ai ales chiar tu culoarea lor si apari in toate fotografiile expuse în rame. Cunoști bine fiecare colțișor, doar ai organizat singur spațiul care te inconjoară. Camera în care stai mai bine de 8 ore într-o zi. Indiferent dacă o iubești sau te-ai săturat de ea și ai vrea să schimbi unele lucruri, este camera ta și ești sigur că nu te mai poate surprinde.

Cum ar fi dacă ți-aș spune că această cameră poate ascunde secrete? Și ca te poți distra copios descoperindu-le? Cum ar fi sa te afli “captiv” în această cameră și să te poți “elibera” doar dacă reușești să rezolvi într-o ora o serie enigme, ghicitori, probe surpriza la care nu te poți aștepta?

Dacă știi sa aranjezi 7 fotografii pe un perete, în 6 rânduri/linii drepte de câte 3 elemente fiecare, atunci o să îți placă ceea ce îți propun. Dacă nu știi încă, îți vei dori sa afli.

Conceptulescape room a fost dezvoltat prima oara în Japonia și, în mai puțin de 6 ani a cucerit o lume întreagă, stârnind pasiuni atât printre adulți, cât și copii.

Escape the Class-Room este primul concept de acest fel din România adresat și adaptat copiilor. Este sinonim cu eliberarea din rutina zilnică. Un joc cu multe povești de evadare pe înțelesul tuturor; un joc ce mobilizează resursele întregului grup, transformând un spațiu familiar într-o cameră a secretelor din care se poate scăpa rezolvând toate misterele într-un timp limitat.

Acum, copilul tău poate beneficia de o astfel de experiență alături de colegii săi de grădiniță sau de școală, într-un mediu în care se simte în siguranță și pe care îl cunoaște, pentru că Escape the Class-Roomîși desfașoară activitatea la sediul instituțiilor de învățământ partenere. Copilul tău își poate dezvolta abilitățile de socializare și rezolvare de probleme în grup, fără grija deplasării prin traficul aglomerat către o locație specială, la un preț accesibil.  Clasa în care își petrece o bună parte din zi va deveni, timp de o oră, un spațiu în care copiii sunt „captivi”; ei pot „evada” doar dacă pot să coopereze, să dezvolte strategii de lucru și să găsească soluții neașteptate pentru a rezolva toate cele zece indicii.

Cursa contra cronometru presupune rezolvarea unor coduri, indicii, ghicitori, puzzle-uri, probe de tip labirint si nu numai care antreneaza atenția la detalii, abilitatea de a selecta informațiile    relevante dintr-un context vast, gândirea logică dar și cea creativă, abilitatile sociale si .emotionale de gestionare a provocărilor.

Escape the Class-Room este o modalitate foarte bună de a petrece timp alături de ceilalți colegi. Este o activitate distractivă, care se imbină cu rezolvarea de probleme și presiunea timpului pentru a crea o experiență antrenantă plină de adrenalină. O provocare în construirea abilităților de lucru în echipă și gândirea alternativă rapidă, înţelegerea unei informaţii, capacitatea de a fi atent, obiective, reguli, limite, depăşirea gândirii egocentrice, tragerea concluziilor, percepţie vizuală, abilităţi de memorare, cooperare şi responsabilizare reciprocă, abilitatea de a lucra cu alţii, de a accepta ajutor, limitări şi constrângeri, învăţarea din greşeli.

Prezenţa facilitatorilor Escape the Class-Room în sala în care se desfăşoară activitatea garantează siguranţă copiilor pe toată durata desfăşurării activităţilor precum şi un instructaj adecvat, fără să fie însă intruzivă,  facilitând astfel rezolvarea problemelor exclusiv prin efortul susţinut al participanţilor.

Aventura Escape the Class-Room este structurată pe 10 niveluri, cu grad de dificultate adaptat vârstei participanților în așa fel încât activitățile propuse să fie incitante și pline de provocare. Fiecare nivel este compus din 10 activități diferite, cu teme interesante precum Grădina secretă, Căutare de comori, Vânătoarea de mistere. Motivația și răsplata pentru rezolvarea primei activități este un nou indiciul pentru următoarea, și așa mai departe. Patricipanții au la dispoziție doar o oră, o dată pe săptămână, pentru rezolvarea unui nivel. Nu au reusit? Nu-i nimic! Există ..data viitoare!

Grupurile Escape the Class-Room sunt formate dinminim 8- până la maxim  15 copii, cu limita de vârstă de 5 ani. Este ideal pentru grupele mijlocii și mari de la grădiniță și pentru programele extracurriculare din cluburile after/beforeschool.

Beneficiile programului Escape the Class-Room sunt numeroase și unice pe piața serviiciilor psiho-educative si team-building din România. Luând parte la activitățile noastre, copilul tău  se bucură de:

– o experiență captivantă, de neuitat, alături de colegii și prietenii lor într-un mediu familiar, în care se simt în siguranță și își pot concentra atenția asupra lucuruilor importante;

– activități și probleme suficient de dificile pentru a constitui o provocare dar accesibile si adaptate vârstei  pentru a menține interesul și a motiva rezolvarea acestora;

– un mijloc antrenant de a dezvolta abilități specifice lucrului în echipă, unde este loc suficient atât pentru cei timizi cât și pentru cei îndrăzneți din fire;

– o experiență prin care să descopere și să întreacă de fiecare dată noi limite ale creativității și rațiunii;

– o alternativă de a învăța și pune în aplicare ideea de competiție într-un mod constructiv;

– un mod diferit de a vedea și de a se raporta la lumea care îi înconjoară;

Aș putea continua lista de beneficii, pentru că noi, cei de la Escape the Class-Room stim că posibilitățile sunt infinite iar spațiul dedicat prezentării acestei experiențe pe hârtie se apropie de sfarșit. Așa că mai am spațiu pentru o singură întrebare:

Tu ai reușit să rezolvi problema cu aranjarea fotografiilor din paragraful trei?

Hai  să-ți dau un indiciu: încercuiește greșelile de punctuație din textul pe care tocmai l-ai citit și vei descoperi un model posibil de aranjare.

Nu te asteptai la asta, nu-i așa? Ar fi bine să te obișnuiești. Copilul tău va veni acasă cu probleme asemănătoare după fiecare oră petrecută la Escape the Class-Room.

 

Programele “Learn2b” sunt programe cu licență.

Predarea programelor se poate face numai prin incheierea unui acord de licentiere

a drepturilor de autor asupra programelor.

Pentru mai multe relatii, va rugam sa ne contactati la :

office@learn2b.ro // laura.andrunachi@gmail.com

0729.999.696