fbpx

Dezvoltarea inteligentei emotionale

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dezvoltarea inteligentei emotionale

Last updated on

 

FORMULAR DE INSCRIERE click aici

DEZVOLTAREA  INTELIGENTEI EMOTIONALE

in fiecare zi de JOI ( 18.00-20.00) sau SAMBATA (10.00-11.30)

Inteligenta este un lucru ciudat. Unii oameni despre care se crede ca ar fi inteligenţi au rezultate nu tocmai bune la testele standardizate. Multi nu stiu, de exemplu, care e deosebirea intre inteligenta, vestitul IQ, si inteligenta emotionala cu prescurtarea EQ. Secolele anterioare au fost marcate de investigarea acestei aptitudini generale, in special inteligenta logico-matematica, ridicata la rangul cel mai inalt al cunoasterii umane. S-au creat multe teste, chestionare, care au devenit, in timp, definitorii pentru investigarea capacitatilor si potentelor omului in dezvoltarea sa biologica si psihologica. Se ajunsese sa se dea un verdict clar unui copil testat care nu dadea dovada de un IQ mediu sau superior.

 

Totusi, au fost unii care s-au intrebat cum e posibil ca un om care prezinta o inteligenta logico-matematica medie, oricum destul de precara, sa aiba succese, de exemplu, in mediul de afaceri sau in viata de zi cu zi, in relatiile inter-umane. Apoi, cum e posibil ca o persoana care dovedeste o inteligenta peste medie, superiora, chiar excelenta sa se rateze, sa nu dea randament in societate. Existau oameni de succes care nu stiau sa rezolve o simpla problema de matematica, insa stiau sa comunice, erau sociabili, isi gestionau perfect emotiile si astfel, obtineau rezultate excelente.

In aceste contexte, s-a nascut conceptul de inteligenta emotionala, defininda prin cateva mari categorii esentiale in dezvoltarea armonioasa a personalitatii umane: cunoasterea profunda de sine, autocontrol, empatie si motivatie, gestionarea eficienta a emotiilor si a relatiilor inter-umane.

 

In cadrul Cursurilor de Dezvoltare a Inteligentei Emotionale ne vom indrepta atentia exclusiv pe:

–          Intelegerea mai buna a propriilor emotii

–          Gestionarea eficienta a propriilor emotii si crestere semnificativa a calitatii vietii

–          Intelegerea mai buna a celor din jur si o convietuire cu un grad de confort ridicat

–          Crearea de relatii mai bune la toate nivelele cu cei din jur si cresterea productivitatii si a imaginii personale

Conform cercetarilor statistice, competenta emotionala este de doua ori mai importanta decat abilitatile tehnice sau intelectuale. Dezvoltarea inteligentei emotionale reprezinta intelegerea si gestionarea emotiilor pentru a crea relatii armonioase cu cei din jur.

 

STRUCTURA PROGRAMULUI

Durata: 4 module x 10 sesiuni/modul

Frecventa: 1 sesiune/saptamana ( joia 18-20 sau sambata 10.00-11.30)

Durata unei sesiuni: sesiunea de joi – 120 minute, sesiunea de sambata – 90 minute

Costuri: sesiunea de joi = 75 ron/sesiune x numarul saptamani din luna, sesiunea de sambata = 60 ron/sesiune x numarul de sesiuni din luna – se achita lunar  integral in avans, la inceperea cursului.

Sesiunile pierdute NU SE RECUPEREAZA!

 

Activitatile propuse vor viza toate componentele inteligentei emotionale

•          Auto–Constientizare; determinarea punctelor forte si a limitarilor; constientizarea emotiilor si a efectelor acestora asupra comportamentului, precum si de impactul acestora asupra celorlalti; analiza comportamentului dinr-o perspectiva introspectiva.

•          Managementul Emotiilor: obtinerea abilitatilor de a face fata in mod eficient stresului si frustrarii; sa fii flexibil si sa doresti sa te adaptezi la schimbare.

•          Imaginea proprie si Auto–motivarea: dezvoltarea unui simt de autoevaluare si increderea in abilitatile de a face fata cererilor; motivarea prin factori interni precum nevoia de realizare si nevoia de dezvoltare personala.

•          Abilitati sociale: ascultare activa, intrare in rapport cu ceea ce simt ceilalti ( empatie); revenirea unei influente negative a factorilor emotionali asupra capacitatii de ascultare; asertivitate; gestionarea conflictelor

 

Va asteptam cu drag, 

Str. MOISE NICOARA nr 11

sector 3, Bucuresti 

office@learn2b.ro     /     office.learn2b@gmail.com

0729.999.696 – Laura Andrunachi Bardas

 Cursuri dezvoltare a inteligentei logico matematice

 

Momente unice, emotionante, pline de surprize… surprinse in timpul activitatilor noastre puteti gasi aici:

SITE LEARN2B (www.learn2b.ro)

ALBUM Learn2B @ PICASA

ALBUM Learn2b @ FLICKR

LEARN2b @ YOUTUBE

 

Aștept cu drag mesaje Dvs la oricare dintre adresele de email de mai jos:

Office@Learn2B.ro

Hello@LauraAndrunachi.ro

Dacă dorești să te țin la curent cu proiectele pe care le voi desfășura, te poți abona, mai jos, la noutăți!

>