Cum sa nascocim jocuri

“Sfoara curgea repede spre cer. Zmeul se inalta deasupra satului, mai sus decat dealurile, decat soarele, decat randunelele. Copiii il cautau cu mina streasina la ochi, cu degetul celeilalte intins.

– Uite-l! izbucni un baietel.”

IONEL TEODOREANU

Poti sa te joci, oricand ai timp pentru aceasta, fie cand esti singur, fie in doi sau in colective mai mari, acasa, la scoala, in calatorii, ziua si pe intuneric, in aer liber sau in interior. A sti sa te joci inseamna sa posezi, de fapt, o adevarata cheie magica a timpului liber si a dezvoltarii propriei energii. Ea iti ofera nebanuite prilejuri nu numai sa nu te plictisesti niciodata, dar si sa te pricepi sa-i antrenezi pe cei din jur in mod placut, cu folos si distractiv, sa faci apel la inepuizabilele lor resurse de inteligenta, cunostinte, perspicacitate, fantezie, atentie, memorie, romantism, ca si la alte multe calitati fizice si psihice ale tuturor – care sa reuneasca cu ale tale.

Oricare dintre voi cunoaste un anumit numar de jocuri. Dar importante sunt nu numai jocurile pe care le stim dinainte, ci si acelea ce pot fi nascocite pe loc, in orice imprejurare, folosind mediul ambient si obiectele simple, la indemana, ori chiar fara obiecte. Oricine, dar absolut oricine, poate fi un creator, un “inventator de jocuri”, de foarte multe jocuri, daca se gandeste putin la aceasta si – mai ales – daca se obisnuieste sa gandeasca in acest sens, sa deprinda o anume tehnica. Invatati sa nascociti jocuri.

Astazi nu va propunem jocuri. Astazi va propunem cateva carti extraordinare care nu ar trebui sa lipsesaca din biblioteca nici unui parinte, educator, invatator. Sunt carti cu activitati, exercitii, experimente, mai noi sau mai vechi re-editate.

Pentru prescolari,

– JOCURI AMUZANTE pentru prescolari si scolari mici, cod 0948 – Ed. Teora

– JOCURI AMUZANTE SI EDUCATIVE pentru prescolari – vol 1 – vol 4 ( Cod 0808, Cod 0809, Cod 0810, Cod 0811 )

Cuprind jocuri de perspicacitate, jocuri care dezvolta atentia si spiritul de observatie, jocuri de colorat – un adevarat evantai de mijloace educative care fac placere copiilor, ii relaxeaza, le ocupa timpul si prin care ei invata sa numere, sa coloreze, sa observe diferente.

 

Pentru scolari, alaturi de parinti:

– 150 de mari experimente stiintifice, Ed. Aquila, 2008

– 365 de super experimente stiintifice, Ed. Aquila, 2008

– 777 de intrebari si raspunsuri pentru copii, Ed. Aquila, 2008

– 100 CELE MAI MARI INVENTII DINTOTDEAUNA, Ed. Lider, 2005